НОВИНИ

Потвърдена е самоличността на загиналия на летище Балчик пилот

Започва оглед на мястото на инцидента на летището в Балчик, където вчера двуместен самолет се разби в пистата при кацане и се запали. Потвърдена е самоличността на загиналия 52-годишен пилот. Вижте прякото включване на Петя Иванова.

bnt avatar logo
от БНТ
12:07, 25.08.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Засега няма информация за причините за инцидента със самолета на летището в Балчик. Води се разследване, което ще покаже дали става дума за човешка грешка, или за технически проблем. Окръжната прокуратура в Добрич е образувала досъдебно производство по случая.


;

Инцидентът стана около 18.00 часа вчера с ултра лек двуместен самолет. При кацането на летището в Балчик той се удря силно в пистата, преобръща се и се самозапалва. Загиналият пилот е собственик на летателната машина.

;

Установява се летателната книжка на пилота, за да се провери какъв опит е имал той, къде е придобил правоспособност и кой го е обучавал. Ще се приложи и техническа документация за състоянието на самолета.

Летището в Балчик е военно, но обслужва и граждански полети. То ще бъде отворено след приключване на огледа и преместване на останките на самолета. Това е втората авиокатастрофа само за три дни у нас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тесла остава на борсата
"Тесла" остава на борсата
​Кметът на Царево: Няма да се строи в Силистар
​Кметът на Царево: Няма да се строи в Силистар