НОВИНИ

​Кметът на Царево: Няма да се строи в Силистар

Кметът на Царево Георги Лапчев отрeче, че ще се строи край Силистар. Снощи премиерът Бойко Борисов разпореди на кмета да не изпълнява решението на Общинския съвет в Царево за изработване на проект за устройствен план на частен имот край пътя към плажа Силистар, докато обществеността не бъде убедена в правотата на това решение. На днешната пресконференция на Лапчев в защитената местност присъстваха собственици на земи, общински съветници и екоактивисти.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
12:00, 25.08.2018
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Кметът на Царево Георги Лапчев нарече твърденията, че до Силистар ще се строи, безпрецедентна фалшива новина, която обикаля цялата държава и ескалира в невероятно напрежение.

Георги Лапчев, кмет на Царево: Безпрецедентна поредица от фалшиви новини и аз съм тук, за да опровергая всяка една от тях. Първо, не съм подписвал никаква заповед за одобряване на ПУП. Това е лъжа. Ако има такава заповед, то нека някой да я извади и да ми я покаже.

Според кмета на Царево приемането на предложението на инвеститора за ПУП е единственият начин, за да се реши дългогодишният казус с частната отсечка в общинския път, която всяко лято предизвиква проблеми с достъпа до плажа. Той отхвърли обвиненията на присъстващите, че така се разрешава заявеното намерение за строителство в имота.

Георги Лапчев, кмет на Царево: Има едно единствено желание, което беше на по-предходния собственик, който искаше да направи тук пететажен хотел съгласно разпоредбите на закона. Желанието на Общината е да не се строи, разберете го веднъж завинаги. И ние се опитваме наистина да ограничим до максимум възможностите на онези, които все пак по закон имат право.
Живко Жеков - общ. съветник БСП: Гласувах против това решение, тъй като считам, че този терен с тая докладна записка на г-н Лапчев, ще бъде застроен. Държавата има лостове и начини да реши и да се направи друг път.

Присъстващите обвиниха кмета и общинарите, че спорната пътна отсечка е препродадена няколко пъти по неясен начин. До седмица кметът на Царево ще организира кръгла маса на която всички заинтересовани страни да изложат аргументите си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Потвърдена е самоличността на загиналия на летище Балчик пилот
Потвърдена е самоличността на загиналия на летище Балчик пилот
Папата ще се срещне със сексуално тормозени от свещеници в Ирландия
Папата ще се срещне със сексуално тормозени от свещеници в Ирландия