НОВИНИ

Пожар изпепели къща и склад в „Коматево“

Пожар изпепели къща в пловдивския квартал „Коматево“. Огънят е тръгнал от двора, като се предполага, че там е била изхвърлена пепел от печка, в която е останал тлеещ въглен. Заради силния вятър пожарът се прехвърлил и върху съседния склад за строителни материали. За щастие пострадали хора няма.

bnt avatar logo
от Антоанета Чакандракова
17:39, 13.12.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Пожарът лумва преди обяд от дома на възрастно семейство на улица „Букет“ в пловдивския квартал „Коматево“. Пламъците се разгарят бързо. Засягат целия двор, паркиран автомобил вътре и част от двуетажната къща.

На място са изпратени 3 противопожарни екипа. Заради силния вятър обаче огънят беше трудно загасен. Пламъците бързо се пренесоха и върху съседния склад за строителни материали.

"Няма опасни вещества вътре?!"

Инспектор Цвятко Дешев – говорител на ОУПБЗН-Пловдив
"Не. Поне не сме видели. Частично са засегнати в момента, но държа да отбележа, че няма опасност за никакви хора в момента."

Предполага се, че огънят е тръгнал от неизгасена пепел. Близки на пострадалото семейство разказаха, че мъжът почиствал печката си и е изхвърлил остатъците от нея в двора на къщата.

"Пепелта с жар. В никакъв случай. При това време, при това състояние на имота – обрасло с треви, е лесно запалимо."

На метри от пожара се намира гробището на „Коматево“. Само бързата намеса на огнеборците предотврати пламъците да засегнат и надгробните плочи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Емоджита редом до Ван Гог и Пикасо
​Емоджита редом до Ван Гог и Пикасо
Бойко Борисови ще говори с реформаторите за приетия от тях мандат
Бойко Борисови ще говори с реформаторите за приетия от тях мандат