НОВИНИ

Пожар на сметището на Русе

Пламъците и гъстият дим се виждаха от крайните квартали на града. Локализирани са 4 огнища на площ около 5 дка, което предполага, че огънят е предизвикан по невнимание или умишлено. След като огнеборците потушат пламъците, ще започне запръстяване на терена.

bnt avatar logo
от Даниела Василева
18:51, 03.11.2018
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Сигналът за огъня в регионалното сметище е подаден към 12,30 часа от човек, който преминавал край него. Работещи в съседство хора казаха, че разбрали за пожара от сирените на пожарните автомобили, а след това и по миризмата.

Йордан Милев: Ние не знаехме. Пожарната чухме като дойде тука.

Според експертите на сметището в момента горят пластмаси, хартия, битови отпадъци, но засега огънят не е преминал в дълбочина. Пречка са неравният терен и вятърът. За да се изяснят причините за пожара ще бъдат прегледани охранителните камери дали не е предизвикан по невнимание.

Мирослав Славчев - представител на фирмата оператор на депото: Интересното е, че са 4 гнезда, които са запалени на различни места на около 100 метра едно от друго.
Спасимир Димитров – директор на Дирекция „Обществен ред и сигурност” в Община Русе: В близост има автоматична газоразпределителна инсталация, а също така и собствената метан станция на самото депо. Те са сигнализирани. Сложени са табели да не се използва открит огън в района на депото, но за съжаление явно някой път хората не преценяват, че това, което е написано, трябва да се изпълнява.

От Регионалната екоинспекция казаха, че няма данни за замърсяване на въздуха на Русе. Утре отново ще бъдат направени замервания. След като огънят бъде изгасен, огнищата ще бъдат запръстени с техника на депото. Преди 6 години през лятото на сметището отново беше избухнал пожар, но тогава пламъците бяха предизвикане от високите температури.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подписаха споразумение за сътрудничество между Киев и Вселенската патриаршия
Подписаха споразумение за сътрудничество между Киев и Вселенската патриаршия
​Жители на Добрич протестираха срещу високите цени на горивата
​Жители на Добрич протестираха срещу високите цени на горивата