НОВИНИ

Правителството гласува великденски добавки за най-бедните пенсионери

Правителството гласува Великденски добавки за пенсионерите с пенсии до прага на бедност. Това обяви премиерът Бойко Борисов на днешното заседание на кабинета.

Александър Марков
от Александър Марков
12:10, 28.03.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
Бойко Борисов, министър-председател: То беше инцидентно преди няколко години, но така стана, че като дойде Коледа и Великден над 1 милион пенсионери очакват по 40 лева допълнителни бонуси, както ги наричаме към пенсиите, но Коледа и Великден са в рамките на няколко месеца. На практика са около 100 милиона.
Бисер Петков, министър на труда и социалната политика: Това са 56.5% от пенсионерите в България. Това, което бих искал да допълня е, че НОИ има готовност след като МС вземе решението да го изпълни и с пенсиите за април - изплащането, на които ще започне да 4-ти април, да се изплатят и тези еднократни допълнителни суми.
;

Великденските добавки са в размер на 40 лева и ще ги получат 1 227 000 пенсионери в страната. Право на тази еднократна финансова помощ имат всички пенсионери, чиято пенсия е в размер на до 321 лева, какъвто е официално определеният праг на бедността у нас за 2018 година.


;

Преди началото на днешното заседание премиерът Борисов и правителството бяха наградени от Фондация "Искам бебе" заради дейността и подкрепата на кабинета за дейността на Центъра за асистирана репродукция и на двойките с репродуктивни проблеми.

Борисов е разговарял и с президентите на Кипър и Гърция, за да ги информира за резултатите от срещата във Варна ЕС - Турция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министър Екатерина Захариева пристигна на посещение в Република Южна Африка
Министър Екатерина Захариева пристигна на посещение в Република Южна Африка
Изложба „Музика и цвят“ в Русе
Изложба „Музика и цвят“ в Русе