НОВИНИ

Правителството отмени постановление 208 за интеграция на бежанците

Правителството отмени Постановление № 208 за интеграция на чужденци с предоставено убежище или закрила. Това стана на извънредно заседание на служебния кабинет тази вечер, а решението съобщи социалният министър. Наредбата се отменя с цел да се намерят стимули за по-добра интеграция на бежанците в страната, посочиха министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев и министърът на вътрешните работи Пламен Узунов. Работна група, включваща експерти от няколко министерства, ще подготви до 7 април нова наредба, която ще бъде внесена за одобрение в МС, допълниха двамата министри.Вижте прякото включване на Ирина Цонева.

bnt avatar logo
от БНТ
20:00, 31.03.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
Гълъб Донев, служебен министър на труда и социалната политика: Целта на взетото решение днес от МС е да се направи една работеща уредба, един действащ механизъм за интеграция на чужденците, получили международна закрила в Република България. В този процес, тъй като казах, че трябва да има критерии, трябва да има отговорности на страните, ако не спазват споразумението за интеграция, трябва да има санкционен механизъм, трябва да има стимули, които нашата държава предоставя на всеки един чужденец, получил международна защита или хуманитарен статут в Република България, както казах, те има всички права на българските граждани.
Пламен Узунов, служебен министър на вътрешните работи: Ние взехме решение в 7-дневен срок до 7 април да приемем нова наредба. Работната група, която сме създали между МТСП и МВР работи активно и тя ще бъде готова в средата на следващата седмица.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ученици проектират бъдещето на енергетиката
Ученици проектират бъдещето на енергетиката
Протест на тютюнопроизводители и животновъди пред Министерство на земеделието
Протест на тютюнопроизводители и животновъди пред Министерство на земеделието