Правителството предлага да се открие Висше военновъздушно училище

Правителството предлага на Народното събрание да се открие Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски“. Новото висше военно училище се създава на базата на факултет „Авиационен“ в структурата на Националния военен университет „Васил Левски“.

от БНТ
16:19, 10.04.2019
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
правителството предлага открие висше военновъздушно училище

Основен мотив за откриване на самостоятелно висше военновъздушно училище е нарастващата необходимост от промяна на модела за подготовка на специализирани кадри, отговарящи на съвременните изисквания на военновъздушните сили и авиацията. В него ще се извършва обучение за придобиване на различните степени на висшето образование по акредитирани военни и граждански специалности за нуждите на Военновъздушните сили, Военноморските сили и други структури на Въоръжените сили, Министерството на отбраната, Министерството на вътрешните работи, гражданските авиационни институции и фирми, военно-промишления комплекс и научно-изследователските организации.

Подготовката на курсантите, военнослужещите, студентите и докторантите в новото училище ще се обезпечава от преподаватели на настоящия факултет „Авиационен“ на Националния военен университет „Васил Левски“, които ще бъдат преназначени във Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“.

С акта на Народното събрание за откриване на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ се уреждат условията и редът, при които курсантите, военнослужещите, студентите и докторантите на настоящия факултет „Авиационен“ на Националния военен университет „Васил Левски“ ще продължат и довършат обучението си в новото висше училище по същите учебни планове и специалности.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
В Бояна заседава българо-македонската комисия по въпросите на историята
В Бояна заседава българо-македонската комисия по въпросите на историята
България отпуска 200 000 евро за намаляване на миграционните потоци към Европа
България отпуска 200 000 евро за намаляване на миграционните потоци към Европа