НОВИНИ

Православието в Светите земи

Сакралните обекти на православието показва в най-новата си изложба Градската художествена галерия на Пловдив. Фотографиите са дело на Дафна Тал от Израел, която в продължение на две години пътува из Светите земи, за да снима църкви и манастири.

bnt avatar logo
от Н. Райшинов, В. Димитрова
19:48, 27.07.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Израел е свещена земя, люлка на Юдеизма и Християнството, важен център и за мюсюлманите. В своите фотографии Дафна Тал представя духовния свят на Православната църква, атмосферата на откъснати и често недостъпни за повечето от нас църкви и манастири. На преден план са хората, които служат на светостта.

Красимир Линков, директор на Градска художествена галерия – Пловдив: "Наистина съвършени композиции, както със осветлението, така и с улавянето на този дух."

Фотосите показват автентичния свят на вярата и ценностите, които неведнъж са били подлагани на изпитания. Изложбата е форма на диалог между класицизма и модернизма, между съвременния живот и традициите от стари времена."

Красимир Линков, директор на Градска художествена галерия - Пловдив: "Имаме възможност да погледнем от гледната точка на 21-ви век, да се върнем назад във времето 2000 години. Както се изрази един монах "в другото свято място – Света гора на Атон, свещичката не е загасвала и молитвата не е спирала"."

Изложбата остава в Пловдив до средата на август. След това фотографиите на Дафна Тал ще бъдат показани и в столицата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Папа Франциск: ​Светът е във война, но това не е война между религии
Папа Франциск: ​Светът е във война, но това не е война между религии
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Домашната ракия по-свободна
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Домашната ракия по-свободна