НОВИНИ

Празнично богослужение в навечерието на Никулден

Празнично вечерно богослужение за паметта на свети Николай отслужи тази вечер Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум. В църквата „Свети Николай Чудотворец” се събраха десетки миряни, да се помолят за подкрепата на светеца.

bnt avatar logo
от БНТ
19:40, 05.12.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Свети Николай е почитан от Православната църква наравно със светите апостоли, заради неговото добро сърце и отдадеността му на Бога.

Oтец Алеко
"Поради това, че той е придобил чрез действената си добродетел и отзивчивост и най-вече любов към всички хора без изключение, не само към вярващите, а и към тези, които са създадени от Бога, защото всички ние сме негови деца."

За това как свети Николай е помагал на бедни и страдащи се разказва не само в Светото писание, за делата му се носят легенди. Той е почитан от много хора по целия свят с различни професии. Затова и сред вярващите се разпространява идеята денят на Свети Николай Чудотворец да се отбелязва не само като празник на рибари, моряци и банкери, а и като Ден на добротворчеството, каквото е било и неговото послание към света.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Уверения за стабилността на Евросъюза
Уверения за стабилността на Евросъюза
Кой би наследил Ренци?
Кой би наследил Ренци?