ИЗВЕСТИЯ

Моите новини

ЗАПАЗЕНИ

Празник на шоколада в София

bnt avatar logo от Мария Сивкова - Илиева
A+ A-
Чете се за: 00:25 мин.
Още

Майстори на шоколад разкриха пред наш екип тайната на приготването сладкото изкушение в Eвропейския ден на шоколада. Основната и позната на европейците още от 16-и век съставка - какаото, е единствената, която остава непроменена през вековете. С всичко останало се експериментира.

Субтитрите са автоматично генерирани и може да съдържат неточности.
Веселина Николова, управител на шоколадова къща: "Такива съчетания са бонбони с черен пипер, бонбони с бира, вкусове като сицилианския лимон, мусовете, които също са доста по-тежички. За момента се предпочитат леките привкуси - портокалови корички, крем брюле, тези, които имат леки плодови пълнежи.

Вкусовите качества на клиентите се разграничават и по възрастова група - по-малките са любители на млечния шоколад, а по-възрастните предпочитат черния.

Веселина Николова, управител на шоколадова къща: "По един бонбон на ден би било доста добре и доста полезно, тъй като спомага за нормализиране на кръвното налягане и е антиоксидант, доста подпомага и сърдечно-съдовата система."

Ако имате нужда да се заредите с допълнително количество ендорфини, не пропускайте да отбележите сладкия празник.

ТОП 24

Най-четени

Водещи новини

Product image
Новини Чуй новините Спорт На живо Аудио: На живо
Абонирай ме за най-важните новини?