НОВИНИ

Празник в Софийския зоопарк

В Столичния зоопарк сурикатите и гривести бодливи свинчета вече имат нови жилища. По повод 130 години от създаването на зооградината в събота и неделя ще има безплатни концерти, викторини, рисунки и куклен театър на вода. Тази година са предвидени инвестиции за един милион и половина лева, като още следващата седмица започва пълното обновяване на сектора, в който живеят маймуните.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
23:00, 18.05.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Последният голям ремонт в новата история на зоопарка е разширението на сектора "Големи котки". Освен че животните се чувстват по-добре, посетителите могат да постигнат така наречения ефект нос в нос, заради големите стъкла. Следващите обитатели, които ще заживеят по европейски стандарти са маймуните. Започва и кампания за събиране на средства за купуването на втори слон и разширяване на слонарника.

Добромир Бориславов, директор на Столичния зоопарк: "Нашата Тайди е вече баба и е на преклонна възраст, а пък слонът е емблема на Столичния зоопарк, така че слонарникът ще влезе във фокуса на нашите реконструкции и подобрения, веднага след като приключим със сектор "Примати".

От две години сурикатите в столичния зоопарк не са излизали навън, сега имат чисто нов двор. Сурикатите имаха още един повод за радост- получиха лакомства лично от кмета на София- Йорданка Фандъкова.

Йорданка Фандъкова: Много е вълнуващо, със сигурност всички деца си мечтаят за това. Много се радвам, че днес по повод 130 години от създаването на софийската зоологическа градина от княз Фердинанд през 1888 година имаме възможност да покажем модернизацията на Столичния зоопарк.

За да е като в другите европейски столици, вече не се правят заграждения и мрежи, за да имат посетителите по-близък достъп. Все пак имайте предвид, че даването на храна е строго забранено, а някой животни и хапят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почти всички пътници в разбилия се край Хавана самолет са били кубинци
Почти всички пътници в разбилия се край Хавана самолет са били кубинци
Музеят на образованието в Габрово отбеляза 45-годишнина
Музеят на образованието в Габрово отбеляза 45-годишнина