НОВИНИ

Микробус на община Септември изгоря в село Семчиново

Микробус на община Септември изгоря тази нощ в село Семчиново. С автомобила се доставя храна на социално слаби. Все още не е ясно дали това е палеж или огънят е причинен от техническа неизправност. Полицията разследва случая. Инцидентът е два дни преди частичните кметски избори в Семчиново, където Димитър Джамов и Пламен Темелков се борят за поста. Изборите са извънредни след като с решение на Върховния административен съд от поста беше отстранен Пламен Темелков. Срещу него се води дело в Испания по обвинение за ръководене на престъпна група, занимаваща се с трафик на хора и изнудване.

bnt avatar logo
от БНТ
19:31, 18.05.2018
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Сигналът до БНТ за изгорялата кола подадоха жители на селото, които пожелаха анонимност. Те обаче смятат, че пожарът е умишлен, защото колата е изгоряла само на стотина метра от къщата на единия от кандидатите за кмет. Няколко часа преди инцидента в Семчиново е имало и предизборно събрание.

Микробусът е бил паркиран до дома на шофьора, който го е карал. Имало е опасност огънят да засегне и къщата. Разследващите все още нямат категоричен отговор дали пожарът е умишлен.

Мирослав Стоянов - говорител на ОД на МВР-Пазарджик: След като бъде назначена пожаротехническата експертиза когато тя ни даде яснота каква е евентуалната причина за пожара тогава можем и да бъдем по-конкретни и във всяка една такава ситуация се работи по всички възможни версии, включително и умишлен палеж, разбира се, но до момента нямаме някакви категорични доказателства за това.

От община Септември съобщиха, че няма да има проблеми с доставката на храна за социалнослабите жители и вече е осигурен друг автомобил.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подписаха коалиционно споразумение в Италия
Подписаха коалиционно споразумение в Италия
Незаконен строеж на плажа Кабакум
Незаконен строеж на плажа "Кабакум"