НОВИНИ

Председателят на НС Цвета Караянчева коментира предстоящата среща ЕС-Турция

Според председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, срещата между Европейския съюз и Турция във Варна трябва да се състои, а страната ни има шанс да бъде посредник в тези разговори.

bnt avatar logo
от БНТ
22:45, 20.03.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Караянчева беше категорична, че на срещата във Варна на 26 март няма да е подходящо да се повдига въпросът за обезщетението на тракийските бежанци. Тя подчерта, че има политически сили, които си правят евтин пиар с тази тема и това не им прави чест.

Цвета Караянчева: Дневният ред на тази среща ще е съвсем друг. Тази тема винаги може да се говори, ние сме съседи и на такива теми можем да направим двустранни разговори.

По повод изявлението на турския президент Реджеп Тайп Ердоган, че Кърджали е в душевните граници на Турция, председателят на Народното събрание заяви, че има физически граници, които са приети, и никой не ги нарушава.

По-късно във Варна Караянчева откри изложба по случай 135 годишнината от създаването на Регионалната библиотека "Пенчо Славейков". Тя заяви, че ще подкрепи проекта за изграждането на нова сграда на библиотеката.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кой да се грижи за сигурността?
Кой да се грижи за сигурността?
Руските дипломати от Великобритания се прибраха в родината си
Руските дипломати от Великобритания се прибраха в родината си