НОВИНИ

Предупреждение за силен вятър е в сила за почти цялата страна

Предупреждение за силен вятър е в сила за почти цялата страна, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

bnt avatar logo
от НИМХ-БАН
08:17, 17.03.2018
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
предупреждение силен вятър сила почти цялата страна

Оранжев код е обявен в 11 области - Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали и Бургас, където се очаква поривите на вятъра да достигнат скорост от 25-30 м/сек. При тази степен на предупреждение са възможни смущения в електроснабдяване, структурни повреди, изкоренени дървета, има риск от наранявания от летящи предмети.

Жълт предупредителен код е в сила за областите Монтана, Плевен, Русе, Разград, Силистра, Добрич, Варна, София-град, Софийска област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Стара Загора, Сливен, Хасково и Ямбол. Там поривите ще достигнат скорост между 15 и 20 м/сек., за в Западна България до 24 м/сек, което може да доведе до нарушения на обичайните дейности на открито.

Жълт код за силен вятър е обявен и за цялото Черноморско крайбрежие. Единствено за област Видин няма обявено предупреждение за опасни метеорологични явления.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Притеснение за сигурността на руските политически имигранти на Острова?
Притеснение за сигурността на руските политически имигранти на Острова?
Ден за размисъл в Русия преди утрешните президентски избори
Ден за размисъл в Русия преди утрешните президентски избори