НОВИНИ

Местят хладилника за бедни в Пловдив

Кметът на Пловдив Иван Тотев издаде заповед хладилникът за бедни в центъра на града, който от месец храни социално слаби, да бъде премахнат. Причината е, че витрината няма разрешение за ползване и е поставена незаконно върху общински имот. След намесата на БНТ 2 обаче хладилникът ще бъде запазен, но преместен пред заведение за обществено хранене, където продуктите да бъдат контролирани.

bnt avatar logo
от Екип на БНТ 2
10:22, 16.12.2015 (извънредно)
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Хладилникът за бедни, част от инициативата „Ако си дал...“, беше поставен в началото на миналия месец. Разрешение за поставяне на витрината обаче няма и затова от Общината заявиха, че тя трябва да бъде премахната.

"Никой не дойде след дълго издирване при нас да дойде да каже, че той го е поставил, с каква цел го е поставил", обясни Владо Илиев – директор на „Общински инспекторат“ - Пловдив.

От Агенцията по храните в Пловдив също смятат, че храната, която се поставя в хладилника, би могла да е опасна.

"Ние не можем да контролираме какво се поставя в този хладилник. Има форми за дарителство", поясни д-р Камен Янков – директор на ОД на БАБХ-Пловдив.

След намесата на БНТ 2 обаче Общината и инициаторът на благотворителната инициатива се договориха хладилникът да бъде запазен. Той ще бъде преместен пред някое от заведенията в центъра на града.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Русе откриват отсечката между „Родина“ и центъра
В Русе откриват отсечката между „Родина“ и центъра
11 социални трапезарии отвориха врати в Пловдив
11 социални трапезарии отвориха врати в Пловдив