НОВИНИ

Премиерът Борисов е на двудневно официално посещение в Израел

Премиерът Бойко Борисов пристигна на двудневно официално посещение в Израел по покана на израелския си колега Бенямин Нетаняху. Заедно с премиера са и министърът на външните работи Даниел Митов и вицепремиерът Томислав Дончев.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева Оператор: Илия Иванов
22:07, 24.02.2016 (обновена)
Чете се за: 01:05 мин.
У нас

Като част от възприетата от държавите-членки на ЕС практика, българската делегация посети днес и град Рамала в Палестина. Там на среща с министър-председателя Рами Хамдала и с президента Махмуд Абас премиерът Бойко Борисов заяви, че България подкрепя всички инициативи, които биха довели до положително развитие на близкоизточния мирен процес.

Бойко Борисов подчерта, че тези документи ще дадат прагматичен тласък на двустранното сътрудничество и ще спомогнат за постигането на реални резултати в областите от взаимен интерес.

Мост за традиционно приятелските българо-палестински отношения могат да бъдат над 5 000 палестински граждани, които са завършили образование у нас, каза още Борисов. Той отбеляза, че България има интерес от ползотворно сътрудничество с Палестина в търговско-икономическата област.



;

С президента Махмуд Абас премиерът Борисов обсъди възможности за развитие на сътрудничеството между двете страни, като акцент беше поставен върху приятелските отношения между българския и палестинския народ. Страната ни има отлични отношения както с Израел, така и с Палестина, заяви той и подчерта, че всички спорни въпроси трябва да бъдат решавани по пътя на директни преговори между двете страни. Заинтересовани сме да има установяване на траен мир и разбирателство в региона, допълни още българският премиер.

В четвъртък е срещата на Бойко Борисов с израелския му колега Бенямин Нетаняху. На нея се очаква да бъдат обсъдени теми най-вече в търговско-икономическата сфера и енергетиката. В хода на разговорите ще бъде разгледана и подготовката на планираното през 2016 г. трето заседание между правителствата на България и Израел.

;

България подкрепя всички инициативи, които биха довели до положително развитие на Близкоизточния мирен процес. Страната ...

Posted by Boyko Borissov on Wednesday, 24 February 2016
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гръцките фермери решават дали блокадата на границата остава
Гръцките фермери решават дали блокадата на границата остава
Премиера на книгата Държавна сигурност - предимство по наследство
Премиера на книгата "Държавна сигурност - предимство по наследство"