НОВИНИ

Пренареждат велоалеята по бул. "Дондуков"

До броени дни велоалеята на бул. "Дондуков" в участъка от Министерския съвет до ул. Раковски"ще бъде пренаредена. Причината е некачественото й изпълнение и многото сигнали, че при дъжд върху алеята се образуват локви. Масло в огъня наляха и от гражданската организация "Спаси София", откъдето тази сутрин пуснаха снимки във Фейсбук на новоасфалтираното кръстовище на "Дондуков" с "Раковски", на които се вижда как част от паветата са асфалтирани.

БНТ2-София
от БНТ2-София Владимир Христовски
20:00, 13.11.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Според неправителствената организация кръстовището не може да остане така. Екипът ни на място видя, че работата не е приключила и работници изрязват асфалта и слагат гранитни бордюри между двете настилки. Част от паветата се пренареждат,за да няма дупки. От фирмата ангажирана със строителния надзор на булеварда обясниха,че това не е направено през почивните дни, защото асфалтът е бил топъл и не можело да се изреже.

Инж. Василена Лозанова, представител на надзорната фирма, контролираща ремонта на бул. "Дондуков": В момента има констатирани забележки. Има места където са се получили слягания. Връщаме строителя да пренареди и да оправи местата. След което викаме лаборатория да провери равността и да си даде мнението.

Инж. Лозанова обясни, че веднага, след като бъде пренаредена и велоялеята ще бъдат поставени ограничители, за да не могат колите да се движат по нея или да я използват за паркинг. Тя допълни, че обектът не е приет и нищо не е платено на строителя. Увери, че това ще се случи едва след като всички пропуски бъдат отстранени.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Обектът продължава да се работи. Има да се довършва. 20 ноември е скоро. Да пуснем движението, след това до 1.12 им е срока за завършване по новите уточнени срокове.

Стана ясно още, че строителството на третия лъч на метрото върви в срок и в момента тунелопробивната машина излиза от станцията на бул. „България" и бул. „Иван Евстатиев Гешов".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Церемониални изцепки
ДРУГИТЕ новини: Церемониални изцепки
Трето издание на Нощ на ансамблите в НДК
Трето издание на "Нощ на ансамблите" в НДК