НОВИНИ

Превозвач пропуска разписанията си, пътници закъсняват за работа

Заради лошите метеорологични условия на русенка системно ѝ се налага да закъснява за работа в град Сливо поле. Тя разказа, че в поледицата и снежната блокада превозвачът по линията Русе - Юделник пропускал единия от курсовете на разписанието си и била принудена да вземе следващия. Така закъснявала за работа с 3 часа.

bnt avatar logo
от Виолета Никифорова
20:00, 17.01.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Автобусът, който пътува от Русе до Юделник, не си спазва разписанието всеки ден, дори не пристига в определени часове - разказа Веселина Иванова. Затова на нея ѝ се налага да се „спасява” със собствен транспорт или да комбинира с други автобуси. Подобна участ споделят още 10 русенци, които идват на работа в Сливо поле.

Веселина Иванова:
„Обърнах се към информацията на Автогарата. Оттам ми казаха, че автобусът не е пристигнал. Ще пътува от 11:30."

"Опасявате ли се от санкции?"

Веселина Иванова:
"Работодателят е нормално да ме санкционира, след като закъснявам. Все пак него не го интересува по какъв начин ще се придвижа.”

Жената добави, че в институцията, в която работи, проявяват разбиране, но въпросът е принципен и се отнася до много хора.

Превозвачът по това направление е от село Юделник, каза кметът на Община Сливо поле Валентин Атанасов. Той се закани да бъде безкомпромисен.

Валентин Атанасов - кмет на Община Сливо поле
„След като е в името на населението, на учениците.... Само да минат тези тежки дни, ще извикаме превозвачите, ще преразгледаме договорите, ако трябва анулирам и приключвам, и правя нови конкурси.”

Русенката Веселина Иванова разказа, че постоянно звъни на телефона на „Информация” в Автогарата, за да следи разписанията на превозвача и да се придвижва до работа. При закъснение тя не може да се възползва от разпоредбите на Кодекса на труда, защото те се отнасят само за случаите, в които в общината е обявено бедствено положение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българско кисело мляко № 1 в класация за нови млечни продукти в САЩ
Българско кисело мляко № 1 в класация за нови млечни продукти в САЩ
Некачествено строителство застрашава водния цикъл на Враца
Некачествено строителство застрашава водния цикъл на Враца