НОВИНИ

Членовете на СДС искат партията да се яви на изборите в сегашния формат

Близо 92 процента от членовете на Националния съвет на СДС искат партията да се яви на предсрочните избори в сегашния формат на Реформаторския блок. Това показва анкета, направена сред членовете на съвета, стана ясно след днешното заседание.

Надежда Василева
от Надежда Василева
19:49, 17.01.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Лидерът на СДС Божидар Лукарски посочи, че участието им в управлението не е било грешка. Той смята, че в ресора, в който е работил - икономиката, резултатите са видими. Сините са обсъдили различни варианти за дясно-центристка коалиция, но най-широка подкрепа има Реформаторският блок.

Най-голямо доверие членовете на партията са дали на сегашните си партньори ДСБ и БЗНС на Николай Ненчев. Преди да разговарят за съвместно участие с новия проект на Христо Иванов, от СДС очакват ясно заявление къде е позициониран той в политическото пространство.

Божидар Лукарски - председател на СДС: Мисля, че решението, което взе НС на СДС е съвсем ясно и то е свързано с преговори с всички потенциални партньори в политическото пространство дясно-център. Тоест извън това пространство е ясно, че ние не бихме могли да водим преговори с когото и да било. Пак казвам - мен лично ме притесняват политически проекти, партии или както искате ги наричайте, които не се дефинират нито като леви, нито като десни. За нас като автентична дясна партия СДС това разделение има значение.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
90 тона риба беше унищожена заради липсата на вода в язовир Въча
90 тона риба беше унищожена заради липсата на вода в язовир "Въча"
Пловдивски общини са увеличили петкратно дълговете си
Пловдивски общини са увеличили петкратно дълговете си