НОВИНИ

Приготвянето на домашна бира - хит в летните горещини

Докато на собствениците на казани за варене на ракия се поставят ограничения, то за приготвянето на бира в домашни условия все още няма такива. Освен че бирата е източник на витамини, минерали и флавоноиди, може да бъде и много приятно забавление, ако решите да я приготвите сами у дома.

bnt avatar logo
от Мария Сивкова - Илиева
20:15, 26.07.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Петко Ангелков, вносител на техника и консумативи за произвадство на домашна бира: "Удоволствието е наистина приятно, защото всеки желае да се похвали пред своите приятели със собствено направена домашна бира, както има много хора, които правят собствена ракия, собствено вино, доста от тях предпочитата да си направят собствена домашна бира."

На българския пазар вече се предлагат необходимите съоръжения и консумативи. Необходими са ви само ферментационен съд, аеропомпа и хидрометър.

Даниел Ангелков: "На кратно стъпките са: Самият кит, който представлява една консерва, пълна с екстракт от малц, примерно, който се сипва в самият контейнер - това нещо зад мен. След това се добавя захар и вода. Към един контейнер с концентрат се добяват 23 литра вода. Получават се 46 бири, като цената за всяка от тях е около 50 стотинки."

Необходимото технологично време, докато напитката стане готова, е около 5 седмици. Не се добавят консерванти, за разлика от традиционното производство в заводите.

Ако искате да се разхладите в горещите летни дни, може да се доверите на домашно приготвената бира! Наздраве!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Три големи пожара бушуват в Пловдивско
​Три големи пожара бушуват в Пловдивско
Лидерът на ВМРО иска мораториум върху Дъблинското споразумение
Лидерът на ВМРО иска мораториум върху Дъблинското споразумение