Докато на собствениците на казани за варене на ракия се поставят ограничения, то за приготвянето на бира в домашни условия все още няма такива. Освен че бирата е източник на витамини, минерали и флавоноиди, може да бъде и много приятно забавление, ако решите да я приготвите сами у дома.
Петко Ангелков, вносител на техника и консумативи за произвадство на домашна бира: "Удоволствието е наистина приятно, защото всеки желае да се похвали пред своите приятели със собствено направена домашна бира, както има много хора, които правят собствена ракия, собствено вино, доста от тях предпочитата да си направят собствена домашна бира."
На българския пазар вече се предлагат необходимите съоръжения и консумативи. Необходими са ви само ферментационен съд, аеропомпа и хидрометър.
Даниел Ангелков: "На кратно стъпките са: Самият кит, който представлява една консерва, пълна с екстракт от малц, примерно, който се сипва в самият контейнер - това нещо зад мен. След това се добавя захар и вода. Към един контейнер с концентрат се добяват 23 литра вода. Получават се 46 бири, като цената за всяка от тях е около 50 стотинки."
Необходимото технологично време, докато напитката стане готова, е около 5 седмици. Не се добавят консерванти, за разлика от традиционното производство в заводите.
Ако искате да се разхладите в горещите летни дни, може да се доверите на домашно приготвената бира! Наздраве!
С 20% по-големи кредити са изтеглили българите през първите 9 месеца на годината
Президентът Румен Радев ще участва в традиционното запалване на свещите за Ханука
"Летяха куршуми, нямаше къде да се скрием": Атентат в Сидни разтърси света в първия ден на Ханука (ОБЗОР)
Украйна се отказва от членство в НАТО в замяна на гаранции за сигурност от САЩ и Европа
Как „Българската Коледа“ помага на 11-годишно дете с аутизъм да напредва и да общува?