НОВИНИ

Продажбите на албуми в САЩ са намалели с 14 на сто

Продажбите на албуми, независимо дали става дума за техни копия или за сваляния от интернет, продължиха да спадат през първите 6 месеца на годината в САЩ, като бе регистрирано намаляване с 14 на сто в сравнение със същия период миналата година.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
10:23, 13.07.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
продажбите албуми сащ намалели сто

Данни, публикувани от Нилсен СандСкан, сочат, че продадените албуми на най-големия музикален пазар в света са 100, 3 милиона от януари до юни.

Най-голям е интересът към албумите на трима изпълнители - Адел, Дрейк и Бионсе. От албумите "25" на Адел, "Views" на Дрейк и "Lemonade" на Бионсе са продадени по над 1 милион копия през въпросния период.

От "25" са продадени 1,4 милиона копия в САЩ през първите 6 месеца на годината и общо 8,86 милиона копия от излизането му през 2015 г. благодарение най-вече на включения в него хит "Hello", според Нилсен СаундСкан.

Стриймванията са се увеличили с близо 59 на сто, като по този начин бе потвърден успехът на стрийминг платформите.

Продажбите на винилови грамофонни плочи са се увеличили с 11,5 на сто. Интерес към тях има предимно от колекционери. Виниловата версия на "Blackstar" на Дейвид Боуи бе с най-големи продажби в тази категория през първото шестмесечие на годината. Албумът излезе два дни преди смъртта на Боуи на 10 януари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кандидатите за ген. секретар на ООН участваха в ТВ дебат
Кандидатите за ген. секретар на ООН участваха в ТВ дебат
Депутатите ще бъдат в лятна ваканция от 1 до 28 август
Депутатите ще бъдат в лятна ваканция от 1 до 28 август