НОВИНИ

Продължава конфликтът в групата на „Обединените патриоти“

Депутатите от Националния фронт за спасение на България свалиха политическото си доверие от председателя на Парламентарната Група на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров. Като мотив се посочват негови публични изявления в страната в чужбина, както и надписи на екрана на партийната телевизия „Алфа“.

Николай Минков
от Николай Минков
18:12, 17.10.2018 (извънредно)
Чете се за: 01:14 мин.
По света

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов обясни причините за разкола сред патриотите.

Валери Симеонов, председател на НФСБ: Решението е взето снощи, оповестено е днес, а причината - клеветническата кампания, която се проведе вчера по партийната телевизия на „Атака“, така че нещата са съвсем пресни. Единственото обяснение е може би личното желание на Сидеров да бъде първи номер, да бъде в евролистата на „Обединени патриоти“. Виждайки, че не се сбъдва неговото желание, вероятно това мотивира агресивните му нападки по мой адрес и към колегите от НФСБ.

Симеонов заяви, че ще съди Сидеров за нападките, а депутатите на НФСБ бяха категорични, че ще искат оставката му като лидер на парламентарната група още на следващия коалиционен съвет.

;

От ВМРО призоваха за обединение в името на националните интереси на България.

Искрен Веселинов, ВМРО: За нас от ВМРО е било фундаментално важно единството на патриотичните сили.И сега, когато това е постигнато, е незряло да се разрушава. Няма да влизаме в диалог, нямаме желание да взимаме страна в този конфликт. Достатъчно неприятно е, че има напрежение между нашите коалиционни партньори и се надяваме събитията да са обратими.
;

Според големия коалиционен партньор - ГЕРБ, това са вътрешни въпроси в Обединените патриоти. Иначе, заплаха за коалиционното управление няма.

Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: Убеден съм, че всяка една от партиите от коалицията има свой ангажимент към управленската програма. Разбира се, че всичко това, което наблюдаваме и ставаме свидетели в кратки срокове, ни притеснява и нас. Но нека да кажа,че не бих искал да а коментирам чрез медиите онова, което се случва в „Обединени патриоти“.

Днес нито един от депутатите на „Атака“ не дойде в парламента.

;

От своя страна в студиото на „Още от деня“, Волен Сидеров предупреди, че бъдещето на управленската коалиция не зависи от конфликта му с Валери Симеонов, а от резултатите от евровота.

Волен Сидеров, лидер на „Атака“: Говоря от месеци, че трябва да се явим заедно, защо е важно да се явим заедно. Защото тези избори ще бъдат по важни от вътрешните парламентарни избори. Тези избори на 26 май са ключа към оцеляването на правителството, оцеляването, изкарването на мандата. Ние дали ще си разменяме реплики със Симеонов, дали си разменяме някои други нападки, това не е толкова важно, колкото как ще се представим на тези избори.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България загуби минимално от Норвегия и отстъпи първото място в групата си (видео)
България загуби минимално от Норвегия и отстъпи първото място в групата си (видео)
Екстрадират обвинения в убийството на журналистката Виктория Маринова
Екстрадират обвинения в убийството на журналистката Виктория Маринова