НОВИНИ

Проф. Божидар Димитров учреди Национално движение "Боянски клуб - Кан Кубрат"

Дългогодишният директор на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров учреди Национално движение "Боянски клуб - Кан Кубрат". Основните задачи, които движението си поставя, са промяна на формата на управление на България от парламентарна към президентска република и намаляване на ролята на партиите. Димитров беше избран за председател на новосъздадената формация, а в ръководството и сред редиците са Кубрат Пулев, Благой Рагин, Коцето Калки.

Айше Сали
от Айше Сали
19:39, 05.03.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

"Шуми Марица" вместо националния химн и клетва, която трябва да положат всички в редиците на т. нар. "професорско движение". При учредяването на новата формация проф. Божидар Димитров посочи като най-големите проблеми на България липсата на експерти във властта и изчерпването на парламентарната република като форма на управление.

проф. Божидар Димитров, председател на Национално движение "Боянски клуб - кан Кубрат": Неслучайно държавите, които се развиват добре, са президентски републики. Там един човек взема решение, той назначава министрите и те идват с програми. И най-добре е тези министри да бъдат, както е било в България от 1935 г. нататък, т. нар. "професорски правителства" на цар Борис III.

Бившият директор на Националния исторически музей каза, че вижда себе си като човека, който може да оглави президентска република. Направи и свой прочит на политическата обстановка в страната.

проф. Божидар Димитров, председател на Национално движение "Боянски клуб - кан Кубрат": Не мога да кажа, че в момента управлението на България е лошо, но то е добро и бележи две години ръст - 4%, просто защото световната икономическа конюнктура е много добра.

"Професорското движение" обяви, че ще работи за увеличаването на този процент, отмяна на 3/4 от лицензионните режими, както и за намаляване на областите в България от 28 на 6. Намаляването на депутатските места до 100 също е сред управленските виждания на проф. Димитров.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашите пратеници: Ренци подаде оставка като лидер на управляващата партия
От нашите пратеници: Ренци подаде оставка като лидер на управляващата партия
Разраства се подкрепата за лекаря, който застреля крадец
Разраства се подкрепата за лекаря, който застреля крадец