Писта Безбог над Добринище привлича все повече любители на зимните спортове

Дългите опашки на лифта в Банско отказаха десетки туристи да се спускат по писта Томба. Затова в последния почивен ден, все повече любители на белите спортове избират писта Безбог над Добринище. Курортът е само на 10-ина километра от Банско. Там чакането за лифта в най-натоварените дни е не повече от 15-20 минути, а условията са също толкова добри, колкото и в останалите курорти.

от Миглена Медарова
18:47, 05.03.2018
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Повечето туристи на писта Безбог са екскурзиянти. Има и семейства, решили да избегнат големите опашки и дългото чакане на лифта в Банско. Дори в най-натоварените часове, на лифта в Добринище се чака не повече от 15 минути.

Максимум десет минути, не повече. Вчера при този голям наплив от хора, които идват от Банско. Много хора бяха дошли от Банско, защото там е, просто. Само в чакането минава времето. Тук е много по-изгодно, по-спокойно се кара тук и въобще има всякакви предимства.

През целия ден полицейски патрул следи за реда и организацията за паркиране, така че да не се стига до образуването на опашки или задръствания.

Много е важно, че с този микробус те извозват до тук и няма смисъл да си лашкате колите.

За удобство на туристите, обработени за спускания са и трите писти над Добринище.

Абсолютно добре обработени са. Поне за мен няма никакъв проблем да се спускаме.
Да, когато има достатъчно сняг. Поне за начинаещите скиори са много добри условията.

Цената на полудневна карта за лифта е 20 лв., а за цял ден скиори и сноубордисти плащат 32 лв. При пакетната карта обаче, сумата пада почти на половина, затова и повечето туристи предпочитат да си купуват карти за 5 или 7 дни.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Пътят София-Самоков остава затворен заради свлачище
Пътят София-Самоков остава затворен заради свлачище
Протест в софийския квартал Абдовица заради санитарна сеч край река Искър
Протест в софийския квартал "Абдовица" заради санитарна сеч край река Искър