НОВИНИ

Пропадна част от окачения таван на жп гарата в Търговище

Над 30 кв. м. PVC плоскости са се свлекли точно над подлеза. За щастие няма пострадали при инцидента. Таванът обаче е провиснал и на други места заради множество течове.

bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 13.02.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Заради нарушена хидроизолация се е натрупала вода между бетонната козирка и окачения таван, така плоскостите са рухнали. Водосточните тръби и улуци също са пълни с лед и не могат да се оттичат, поради което водата се събира над окачения таван. Мястото е обезопасено с предупредителни ленти, а повечето от стърчащите опасни метални елементи са демонтирани.

Опасността за пътниците обаче остава, тъй като затоплянето на времето ще провокира още течове и е въпрос на време да паднат други парчета от покривната конструкция.

Стефан Кръстев, пътник: „Аз по-рядко пътувам, не знам, ама за мен това е безобразие. Какво е това нещо?! Който трябва да го направи - не го е направил. Немарлива работа на хората и една камара вкарани пари”.

Това е второто пропадане на тавана, след цялостния ремонт на перона на гарата през 2010 година, който е струвал над 60 000 лв.

От ръководството на гарата в Търговище отказаха да коментират подробно, казаха само, че обектът е в гаранция.

„Фирмата е уведомена, по-важното е, че то е в гаранция. Подлезът не се ползва и не е имало пострадали”.

В отговор на наше запитване от пресцентъра на Националната компания „Железопътна инфраструктура” отговориха, че гаранционният договор на строителната фирма от Варна е до 2020 г. и възстановяването на покрива ще се извърши във възможно най-кратки срокове след повишаване на температурите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започват проверки в Топлофикация София
Започват проверки в "Топлофикация София"
Пускат движението по тунела Ечемишка
Пускат движението по тунела "Ечемишка"