НОВИНИ

Протест срещу Луковмарш се проведе в София

Контрашествие срещу Луковмарш се проведе пред НДК. Организатор е движението „Антифашистко действие - София", а надсловът „Без нацисти по улиците ни!". Шествието в памет на ген. Христо Луков тръгва следобед, отново от НДК.

bnt avatar logo
от Източник: БГНЕС
14:32, 13.02.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
протест луковмарш проведе софия

Протестно шествие срещу провеждането на „Луковмарш“ под надслов „Без нацисти по улиците ни!“ събра отново хора, които искат да изразят позиция, че фашизмът не е мнение, а е престъпление.

И тази година в София това се случи часове преди провеждането на „Луковмарш“. Протестното шествие традиционно започна с призива “Не на парада на омразата!”. Във Фейсбук призовават „За да не влезе парадът от улицата в домовете на всеки един от нас...”.

В описанието на групата „Протест срещу Луковмарш - Без нацисти по улиците ни!” е написано: „Нашият протест не може да има позитивна версия, по същия начин, както не откриваме нищо градивно, нищо прогресивно, нищо “европейско” дори в опитите за създаване на нова “българска” памет, наситена с образите и историята на едни античовешки идеи и действия”.

"Крайно време е обществото ни да спре да приема идеите на омраза и разделение между хората и е крайно време определени организации, които в други страни са криминализирани - да бъдат дори търсени от медиите, за да изкажат опозицията по повод престъпленията на един или друг от техните членове", каза Драгомира Иванова, една от протестиращите.

Сред участниците в този протест отново бе и проф. д-р Искра Баева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изложба в Ботаническата градина при БАН (Галерия)
Изложба в Ботаническата градина при БАН (Галерия)
Русия не бомбардира цивилни в Сирия, заяви Дмитрий Медведев
Русия не бомбардира цивилни в Сирия, заяви Дмитрий Медведев