НОВИНИ

Светлозар Панов: Проверките в Санкт Петербуг са изключително сериозни

Ситуацията в Санкт Петербург е напрегната. Метрото не се ползва твърде активно, съобщи за БНТ и.д.генерален консул в Санкт Петербург Светлозар Панов.

bnt avatar logo
от БНТ
12:25, 04.04.2017
Чете се за: 00:31 мин.
По света
И.д. генерален консул в Санкт Петербург Светлозар Панов: Няколко българи ми се обадиха да кажат, че мотрисите са празни, че предпочитат да ползват друг транспорт, че има задръствания особено в по-страничните квартали и гражданите трудно достигат до центъра. От 51 души, настанени в болници, за 4-ма няма идентификация как се казват. Но останалите 47 души са проверени в базата данни на Генрералното консулство и нито един от тях не е български гражданин, нито е с двойно българско гражданство. Препоръчва се на всички, които са на територията на Санкт Петербург да избягват каквито и да било участия в масови събития. Всички служби са впрегнати, работи се по различни версии. През нощта едва са били изнесени починалите жертви.

Мерките за сигурност са засилени, каза още Панов. В повечето станции на метрото има 9 препоръки за предпазване от терористичен акт. Хората трябва да избягват събиране. Проверките са изключително сериозни. Усеща се надежда, че администрацията ще се справи с този казус, допълни още генералният консул.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русенската опера е домакин на майсторски клас по дирижиране
Русенската опера е домакин на майсторски клас по дирижиране
​Отново протести сред работещите в мина „Оброчище
​Отново протести сред работещите в мина „Оброчище"