НОВИНИ

Проверяват Валери Симеонов за имоти на занижени цени

Върховна касационна прокуратура възложи на КПКОНПИ проверка по сигнал за закупени имоти на занижени цени от СКАТ ООД, управлявано от депутата Валери Симеонов, съобщи държавното обвинение..

проверяват валери симеонов имоти занижени цени
bnt avatar logo
от БНТ
16:55, 10.04.2019
Чете се за: 01:31 мин.
У нас

Сигналът е получен на 09.04.2019 г. Описани са три сделки:

- Закупено през 2004 г. от СКАТ ООД, управлявано от В. Симеонов право на строеж на апартамент с площ 80 кв.м. в к.к. „Слънчев бряг“ за сумата от 900 лева, при данъчна оценка 856,60 лв.;

- Закупен през 2005 г. от СКАТ ООД, управлявано от В. Симеонов офис в к.к. „Слънчев бряг“ с площ 31,35 кв. м. за сумата от 6 901,10 лв., при данъчна оценка 6 901,10 лв. и

- Закупен през 2008 г. от СКАТ ООД, управлявано от В. Симеонов имот частна общинска собственост с площ 875 кв.м. за сумата от 850 815 лв. по решение на Общински съвет – Бургас, чийто председател по това време е Валери Симеонов, председател на комисията за общинска собственост е бил В. Касабов – настоящ народен представител от НФСБ, а юрисконсулт е бил настоящият народен представител Християн Митев. За този имот се твърди в сигнала, че не се ползва по предназначение за нуждите на телевизията, а е построен жилищен блок.

В сигнала са изложени и твърдения, че през 2008 г. СКАТ ООД, управлявано от В. Симеонов е закупило „База за отдих Пресока“ в община Златоград, която в момента е хотел „Панорама“, като на същия са изградени незаконни постройки – басейн и ресторант, за които е налице влязло в сила решение на Върховния административен съд от 2013 г.че са построени без съответните разрешителни и следва да бъдат съборени, а това не се е случило.

Върховна касационна прокуратура възложи на КПКОНПИ извършване на проверка предвид твърденията в сигнала за извършени престъпления във връзка с описаните в сигнала недвижими имоти от лице, заемащо висша публична длъжност - Валери Симеонов – народен представител към момента, а през 2008 г. и като председател на Общински съвет за сделката от 2008 г. В рамките на проверката ще се проверяват и данните за извършени престъпления от настоящите народни представители Касабов и Митев, в качеството им на длъжностни лица в Община Бургас през 2008 г.

Предметът на проверката ще обхване и твърденията за непредприемане на действия по събарянето на незаконните постройки в района на Златоград и наличието на връзка с народния представител В. Симеонов.

"Спокоен съм. Този път ще ударят на камък“. Така лидерът на НФСБ и депутат от „Обединени патриоти“ Валери Симеонов коментира възложената на КПКОНПИ проверка срещу него.

„Проверките не ме притесняват. Това са фирмени сделки. Проверявано е един милион пъти от НАП, от службите, защото имаше подадени сигнали срещу мен. Аз съм проверяван и като физическо лице два пъти“, коментира Симеонов в кулоарите на парламента.

Той заяви, че се досеща откъде идва сигналът срещу него, но не назова имена. „Като разбера кой е подал сигнала и как го е подал, ще го осъдя“, закани се лидерът на НФСБ. „Говори се за 74 хил. лв., които получавам от войската, настанена в моя хотел. Хотелът е затворен от половин година. Говори се, че Христиан Митев ми уредил сделка в Бургас – пълна лъжа!“, каза още Симеонов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обвиниха в престъпление по служба кмета на Чупрене
Обвиниха в престъпление по служба кмета на Чупрене
В Бояна заседава българо-македонската комисия по въпросите на историята
В Бояна заседава българо-македонската комисия по въпросите на историята