НОВИНИ

Психично болен мъж тормози цял блок във Варна

Цял блок във варненския квартал “Възраждане” живее в страх заради системен тормоз от психично болен мъж с диагноза параноидна шизофрения. Съседите на Димитър Иванов твърдят, че той става изключително агресивен, когато изпадне в криза, и заплашва всички с нож или с друго оръжие, което има в ръка. Потърпевши от атаките на 47-годишния мъж са над 50 души, а голяма част от тях са деца.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Петър Дойкински, Н. Чавдаров
18:40, 21.02.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

От 12 години живеещите в блок 7 в квартал “Възраждане” са подложени на непрекъснат тормоз от Димитър Иванов. Вечер психично болният мъж обикаля по апартаментите и звъни на съседите си.

Красимира Пантелеева
"През деня също идва и притеснява децата. Аз имам две дъщерички – момичета, които се притесняват сами да ходят до училище или да остават вкъщи."
Мариела Петкова
"Апартамента го е обърнал на коптор. Пали огньове, колко пъти сме викали пожарна, полиция, съдили сме го целия вход. Нещо страшно е – ад. Аз ходя на работа и поне само вечер го засичам, той не ни оставя да спим."

Заболяването на мъжа е от 1995 година и има около 50 регистрирани хоспитализации само във Варна. Той е без попечител и не приема редовно лекарствата си. Специалисти уточниха какво е единственото решение на проблема, поне за момента

Аделина Джорджанова, психиатър в Първа психиатрична клиника към УМБАЛ “Света Марина” - Варна
"Поемане на ангажимент или молба към двете министерства – на здравеопазването и социалното министерство, извънредно настаняване на Димитър Алексиев."

За да стане това, на Димитър Иванов трябва да бъде издаден документ за самоличност и той да бъде поставен под запрещение. Болните като него са много, а местата в специализираните клиники не стигат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гълъб Донев: Няма сериозни нарушения в Министерството на труда
Гълъб Донев: Няма сериозни нарушения в Министерството на труда
Партиите масово залагат на спортисти, артисти и певци за следващия парламент
Партиите масово залагат на спортисти, артисти и певци за следващия парламент