Пътна полиция започва акция за проверка на камиони и автобуси

От днес до 21 октомври 2018 г. на територията на всички държави-членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция ще бъдат извършени засилени проверки над товарните автомобили и автобусите, съобщиха от МВР.

от БНТ
09:44, 15.10.2018
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
пътна полиция започва акция проверка камиони автобуси

Проверките ще се правят по метода "широкообхватен контрол", ще се следи и за валидна задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите, както и заплатена ли е необходимата винетна такса. Проверките ще се осъществяват съвместно със служители на Криминална полиция и на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация".

На място ще се следи за нелегални емигранти и трафик на хора; притежание и пренос на наркотични и упойващи вещества; транспортиране и притежание на незаконни огнестрелни оръжия; транспортиране на крадени стоки, превоз на стоки различни от упоменатите в документите за товара, обявени за издирване лица и други криминални престъпления.

Основните причини за възникналите инциденти с участието на товарни автомобили и автобуси са неспазване времето за почивка от водачите, превишаването на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари както и претоварването на автомобилите, допълват от МВР.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
 Папа Франциск може да посети Северна Корея през пролетта
Папа Франциск може да посети Северна Корея през пролетта
Тодор Чобанов:​ Във финалната фаза сме от сагата за къщата на Яворов
Тодор Чобанов:​ Във финалната фаза сме от сагата за къщата на Яворов