НОВИНИ

Пуснаха под гаранция срещу 30 000 лв. директора на ТЕЦ "Бобов дол"

Пуснаха под гаранция от 30 000 лв. директора на ТЕЦ "Бобов дол" Емил Христов. Той беше задържан за 24 часа вчера. От прокуратурата съобщиха, че е обвинен за управление на опасни отпадъци не по установения ред и че в хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че Христов е извършил престъпление. Днес ТЕЦ-ът не работеше, без да бъде обяснена причината за това.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
20:35, 21.02.2020
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

Директорът на ТЕЦ-а потвърди за БНТ, че е освободен и заяви, че е на работното си място. Арестуван е вчера вечерта в Козлодуй, където е бил в командировка, след което е откаран в ареста в Дупница и там е бил разпитан. Емил Христов заяви, че е съдействал на прокуратурата, като е предоставил всички необходими документи за работата на ТЕЦ "Бобов дол", заяви също така, че се чувства невинен. Припомняме, че миналата седмица в Бобов дол пристигна и главният прокурор Иван Гешев, който заяви, че са установени нарушения при работата на ТЕЦ-а.

На 16 януари е постъпил сигнал за нерегламентирано изгаряне на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол". Под наблюдението на Районната прокуратура в Дупница е бил извършен оглед на инсталациите на предприятието и складовите му площадки, като са били установени нарушения.

От прокуратурата съобщиха, че са разпитани много свидели и са извършени замервания за замърсяване на природата с мобилни станции на Министерството на околната среда и водите.

От няколко дни в района на Бобов дол се правят и засилени полицейски проверки за претоварени тежкотоварни автомобили.

Младен Маринов - министър на вътрешните работи: Тече и полицейска операция по отношение на спазване на Закона за движение по пътищата и превоз на товари на транспортните фирми, които доставят суровина за изгаряне в ТЕЦ-а, така че всичко да отговаря на законовите разпоредби.
Елза Величкова - кмет на Бобов дол: Камионите се проверяват близо до ТЕЦ-а. Има жандармерия, има проверяващи. Намаля значително броят на камионите, вървят само 3-4 камиона, но ще се справим и с тях.

Местните хора обаче се надяват, че проверките ще са постоянни.

През целия ден ТЕЦ-ът не работеше, а от ръководството не обясниха каква е причината. Стана ясно, че той няма да работи и в следващите няколко дни, а причината е ниската цена, на която се изкупува електроенергията, която се произвежда тук. Може би мощностите му ще бъдат пуснати в понеделник вечерта срещу вторник.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Недоволство заради площадка за обезвреждане на химични вещества
Недоволство заради площадка за обезвреждане на химични вещества
Пътища без винетки - ще се справят ли общините?
Пътища без винетки - ще се справят ли общините?