НОВИНИ

Радев: 286 души са осъдени през 2018 г. за притежание на взривни вещества

Избухна поредица от взривове на боеприпаси в къща на бивш военен. В дома на 72-годишния мъж са открити две чанти, пълни с капсул-детонатори. "Контролът над боеприпасите и взривните вещества е отслабен", каза в студиото на сутрешния блок на БНТ Валентин Радев– депутат, ПГ на ПП ГЕРБ; зам.-председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

bnt avatar logo
от БНТ
08:46, 19.02.2020
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Според него въобще не трябва в цивилни граждани да има такива боеприпаси. Бившият военен го грози затвор до 5 години за притежание на взривни вещества.

286 души са осъдени през 2018 година за притежание на взривни вещества, заяви Радев.

Валентин Радев: 5 години затвор за притежание на взривни вещества, огнестрелни вещества. Има 276 осъдени души за 2018 година според НСИ. 12 от тях са дами, между другото.Съдът си върши работата, прокуратурата и полицията преди това. И тези хора са наказуеми. Този човек е тръгнал да ги крие, всички трябва да знаят и това е предупреждение - внимавайте, затвор има за тая работа.

Валентин Радев обясни, че никой не може да си купи взривно вещество, особено цивилни граждани. Военните взривни вещества са под строг режим и се използват само от силовите ведомства и при строителство.

Битовата престъпност е намаляла с 14%.Това заяви Радев по повод акциите на прокуратурата през последните седмици.

Според него настоящата численост на полицията е достатъчна за населените места. Той посочи, че още през 2017 г. е било направено преразпределение на кадровия ресурс, така че униформени да има в малките и средно големите населени места.

Вижте целия разговор във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Промени в движението в София заради церемонията пред паметника Левски
Промени в движението в София заради церемонията пред паметника Левски
Ученици със специална програма пред Паметника на Апостола в столицата
Ученици със специална програма пред Паметника на Апостола в столицата