НОВИНИ

Расте интересът към ветроходството

30 младежи между 15 и 29 години започват безплатен курс по ветроходство, организиран от яхтклуб „Капитан Георги Георгиев - Порт Варна" с помощта на Община Варна. Повече от 130 бяха кандидатите за участие в проекта „Под ветрила“. Неговата цел е да популяризира ветроходството сред младежите, създаване на условия за активни занимания на открито и получаване на основна морска култура.

bnt avatar logo
от Петър Дойкински
17:30, 08.08.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Късметлиите за участие в курса бяха избрани чрез томбола, защото местата са ограничени, а интересът – голям. Практическите занимания по ветроходство ще се водят на яхтите “Мечта” и “Проксима”. Обучението предвижда поддръжка на лодки и управление на яхта.

Антоанета Георгиева, ръководител на проект „Под ветрила“: "От 15-и август до 30-и септември, това са 7 седмици – един път в седмицата те ще имат 6 часа занятия в морето."

След практическите занятия в началото на октомври курсантите ще станат част от екипа, ангажиран с домакинството на регата „Тол Шипс“.

Антоанета Георгиева, ръководител на проект „Под ветрила“: "Ще бъдат ангажирани с посрещането и изпращането на ветроходните кораби от регата „Тол Шипс“. Ще демонстрират всички възможни моряшки възли, които са научили и ще ги представят на гостите на град Варна."

Младите ветроходци ще получат диплома. Те ще имат възможност да станат състезатели по ветроходство към яхтклуб „Кап. Георги Георгиев - Порт Варна“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът остави в ареста телефонните измамници Галя Паскалева и Господин Господинов
Съдът остави в ареста телефонните измамници Галя Паскалева и Господин Господинов
Синоптиците не очакват опасно вълнение по Черноморието
Синоптиците не очакват опасно вълнение по Черноморието