НОВИНИ

С колело през лятото в Чепеларе

Чепеларе вече е популярно и с летни спортни предизвикателства. От няколко години в града се провеждат авторитетни състезания по велосипедизъм, има и сформирани клубове. Новооткритият велопарк на пистата „Мечи чал" привлича активни спортисти и многобройни туристи.

bnt avatar logo
от Росица Колева
11:38, 08.08.2016
Чете се за: 00:43 мин.
Още

Да караш колело по обособено трасе на 1870 метра надморска височина може да е едновременно и предизвикателство, и удоволствие, категорични са треньорите по велосипедизъм от Чепеларе.

Ана Станчева, треньор - „Имаме наблюдателни кули по самото трасе, което върви около 5 км - започва тук и свършва в края на долната станция”.

Велопаркът има зона за загряване и удобни дървени шезлонги за отмора, разположени на най-слънчевия скат на планината и предлагащи красиви гледки.

Иван Кефилев, състезател: „Трасето е подходящо за всякакви хора, на места е стръмно, но на други места е полегато. Сред природата си, сред чистия въздух, чувството е страхотно - не е като да караш в града”.
Ана Станчева: „Това е една нова атракция за хората, които могат да излезнат, да напълнят раниците с храна и да прекарат един прекрасен ден в този парк”.
;

Трасето вече е включено и в ежегодното състезание „Чепеларски търкала”. Колоездачни надпревари се организират и в самия център на Чепеларе, където има изграден друг велопарк.

Юлиян Грозданов, треньор: „Като километри „Чепеларски търкала” е 80 км с положителна денивелация около 3 000 метра, което го прави уникално по рода си и трябва да кажа едно доста сложно състезание”.

Велосипед през лятото, ски и сноуборд през зимата - това е новата визитка на Чепеларе, убедени са хората тук.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар в гората над Старосел
Пожар в гората над Старосел
И търновци се поклониха пред иконата на Богородица
И търновци се поклониха пред иконата на Богородица