НОВИНИ

Разбиха престъпна група, подготвяла убийства на магистрати и полицаи

ГДБОП и прокуратурата разбиха престъпна група, подготвяла убийства на магистрати и полицаи. 10 души са задържани в ареста. Четирима все още се издирват от полицията. От прокуратурата заявиха, че са задържани емблематични фигури от подземния свят.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
12:00, 02.07.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Групата се е занимавала основно с разпространение на наркотици. През последните месеци е разширявала дейността си в София. Принуждавани са и малолетни да продават дрога.

В хода на разследването са претърсени над 100 адреса. Властите са намерили списък с имена на прокурори и полицаи, които групата е набелязала с цел убийство или побои. Двама прокурори от Спецпрокуратурата са били в този списък, а служител на СДВР е бил следен.

Иван Гешев, ръководител на Специализирана прокуратура: Специализираната прокуратура, съвместно с парньорските ни служби от МВР ще продължим да работим активно в тази посока и няма да позволим абсолютно никаква форма на натиск, какъвто и да е той, каквато и форма да има, върху служители на МВР и магистрати, които изпълняват качествено задълженията си.

Младен Маринов, главен секретар на МВР: Заявявам, че няма да допуснем и ще вземем абсолютно всички мерки, които ни позволява законът да защитим всеки един служител, всеки един магистрат, който вършейки си съвестно и по закон работата попада в такива списъци и срещу него се планират насилствени действия.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Граждани предадоха 4000 подписа с искане за ремонт на пътя Русе-Кубрат-Разград
Граждани предадоха 4000 подписа с искане за ремонт на пътя Русе-Кубрат-Разград
Ядрената програма на Северна Корея може да се ликвидира за една година
Ядрената програма на Северна Корея може да се ликвидира за една година