НОВИНИ

Раздадоха наградите "Полицай на годината"

Заплатите на полицаите ще бъдат увеличени с 10% през следващата година, това каза вътрешният министър. Младен Маринов съобщи още, че коледните премии за всички служители в МВР ще бъдат по 100 лева. Това са възможностите на бюджета на министерството. Днес за 25-и път бяха раздадени наградите "Полицай на годината". Индивидуалният приз получи Стойчо Яковски от Пловдив, който спаси живота на дете. Колективната награда пък е за антимафиотите, които разследват производството и разпространението на фалшификати.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
20:43, 13.12.2018
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

На 8 ноември по повод празника на полицията в Пловдив униформените правят демострации пред деца. Четиригодишно момиченце, което е в публиката припада и гълта езика си. Стойчо Яковски реагира моментално, вади езика на детето и така спасява живота му.

Стойчо Яковски, "Полицай на годината" - 2018: Това е част от нашето ежедневие. Това не е някаква ситуация извънредна. Въпросното събитие имаше доста хора, имаше медии и за това се отрази така шумно.

Стойчо Яковски казва, че в този момент у него инстинкта на баща е бил по-силен, но е успял да помогне, защото като пътен полицай знае какво да прави в подобни ситуации. Вече няколко години самият той обучава деца в детски градини и училища на безопасно движение по улиците.

Антимафиотите получили колективната награда "Полицай на годината" са разкрили две печатници за производство на суперфалшификати в евро, долари и паунди. Заедно с колегите си от други страни разбрали как фалшификаторите възнамеряват да пласират парите.

Дарин Костов, началник сектор "Фалшификации" в ГДБОП: Бяха подготвили дори паундите ги бяха пробвали във Великобритания и минаваха на машини също, където британските служби нямаше как да ги засекат. И всички партньори, както по американските долари, така и по британските паунди бяха изключително доволни от работата, която свършихме.

Освен полицаи, награден беше и петокласникът от Шумен Златомир Матеев.Той разкрил крадеца на велосипеда на своя съученичка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спомен за голямата актриса Невена Коканова
Спомен за голямата актриса Невена Коканова
​Френското правителство оцеля при вот на недоверие
​Френското правителство оцеля при вот на недоверие