НОВИНИ

Разкриха нелегална бензиностанция в новозагорското село Богданово

Нелегална бензиностанция разкриха митничари в новозагорското село Богданово. Мобилна митническа група извършила проверка на постройка, пригодена за трафопост и открила, че помещението е пригодено за бензиностанция. Собственикът на обекта отрича да е търгувал с гориво и го ползвал за лични нужди.

bnt avatar logo
от БНТ
20:15, 10.08.2016
Чете се за: 00:36 мин.

Проверката е извършена внезапно в двора на бивш мотел, който се стопанисва от Асен Атанасов. При нея в помещение използвано за генератор за ток мобилната митническа група се натъкнали на импровизирана бензиностанция.

Старши инспектор от агенция "Митници": "В бетонна постройка предназначена за трафопост бяха открити 9 съда, всеки с вместимост около 400 литра, в които се е съхранявало дизелово гориво, както и прикачен към тях пистолет за зареждане на гориво и брояч. Също така бяха открити и водена отчетност за дневните продавани количества, както и седмичния оборот, като дневното количество спрямо намерените доказателства е преоладавало межди 2 и 3 хиляди литра."

Атанасов признава,че там е складирал гориво, което купувал от преминаващите камиони, но за да зарежда автомобила си. Той категорично отрече да е търгувал с него.

Асен Атанасов: "Купих си за мене си в колата да си сложа гориво. И намериха две туби там по 20 литра - 40 литра гориво. Къде са тия тефтери -искам и аз да ги видя, да ги покажат на мене или пък на някой друг да го покажат."

По случая е образувана проверка, а собственикът на нелегалната бензиностанция ще понесе наказателна отговорност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йордан Камджалов дирижира „Борис Годунов“
Йордан Камджалов дирижира „Борис Годунов“
Декан стимулира с 50 лв преподаватели, които запишат студенти в Аграрния
Декан стимулира с 50 лв преподаватели, които запишат студенти в Аграрния