НОВИНИ

Регионалният министър провери "Ечемишка" след трагичния случай в тунела

Министърът на регионалното развитие и благоустройство инж. Спас Попниколов инспектира днес инсталирането на електрическите кабели, с които ще се осигури аварийното осветление, за да се пусне движението в тунел "Ечемишка" на автомагистрала "Хемус".При пълна мобилизация приключват дейностите за възстановяване на двупосочното движение в тръбата. Предстои тунелът да бъде основно почистен и проверен от комисия от АПИ и МВР за установяване на безопасното му състояние.

регионалният министър провери ечемишка трагичния случай тунела
bnt avatar logo
от БНТ
16:49, 12.02.2017
Чете се за: 00:16 мин.
У нас

От МРРБ припомнят, че веднага след приключването на следствените действия и на база на решението на специално назначената от АПИ комисия, пътноподдържащата фирма започна демонтиране на старата осветителна конструкция в тунел "Ечемишка".

Поставената цел беше движението в тръбата за София да бъде възстановено възможно най-бързо и да се улесни трафикът при осигурена безопасност за пътуващите при индикативен срок най-късно до 14 февруари. Очаква се движението в лявата тръба на тунел "Ечемишка" да бъде пуснато двупосочно на 13 февруари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
37 задържани след размирици в предградия  на Париж
37 задържани след размирици в предградия на Париж
Земетресение с магнитуд 5,4 разтърси Западна Турция
Земетресение с магнитуд 5,4 разтърси Западна Турция