НОВИНИ

Решават дали да удължат мярката на задържаните за стрелбата в Пловдив

Трима са участниците в стрелбата в центъра на Пловдив, обявиха от прокуратурата. Мъжете, които са задържани за 24 часа, са стреляли с газови пистолети на една от централните улици в града. Най-вероятната причина според разследващите е, че автомобилът, в който са пътували задържаните, е попаднал в задръстване. Стрелбата им е заснета случайно от таксиметров шофьор и видеото се завъртя в социалните мрежи. Предстои да стане ясно дали задържането на мъжете ще бъде удължено до 72 часа.

bnt avatar logo
от Галена Паскова
17:04, 12.07.2016
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Инцидентът се случил на една от най-оживените улици в центъра на града - "Отец Паисий" в събота. Арестуваните мъже били сватбари от Пловдив и Стамболийски.

Атанас Илиев - говорител на Районна прокуратура-Пловдив: Тримата стрелци са се возили в автомобил, с който са се връщали от сватбен ритуал в църква в град Пловдив и са отивали към ресторанта.

Колата е управлявана от четвърти човек, който не е участвал в стрелбата. Стреляно е с три газови пистолета, които са законно регистрирани, като два от тях са купени в самия ден. Най-вероятно всеки от мъжете е стрелял по няколко пъти. Мъж от магазин наблизо станал свидетел на инцидента.

Изабела: Чул е няколко изстрела и толкова, нищо повече, не е имало писъци нещо, не е имало шок, спокойно, бибкали са, стреляли са и така.

Полицията издирила извършителите по номера на автомобила и ги задържала. Извършени са 5 обиска, разпитите на свидетели продължават. Изяснява се дали причината за стрелбата е сватбарски емоции или задръстване.

Атанас Илиев - говорител на Районна прокуратура-Пловдив: Лицата не са осъждани и действията им са били заснети с мобилно устройство, телефон вероятно или друга камера, който клип е бил от неустановено до момента по делото лице.

Хората са възмутени от случилото се.

Маргарита Ичеренска: Не знам нашата съдебна система какво ще измисли за това, но трябва да е строгост.

Стоян Лазаров: Абе как ще е нормално да се стреля, как ще е нормално в центъра да стреляш, могат да минават деца с колички и майки да се уплашат.

Пострадали хора при стрелбата няма, уточниха от прокуратурата. За хулиганската си проява стрелците-сватбари са застрашени от лишаване от свобода до две години или пробация с обществено порицание.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Крадци на гориво пробиха нефтопровод в община Септември
Крадци на гориво пробиха нефтопровод в община Септември
Емил Първанов - Ембака все пак остава в ареста
Емил Първанов - Ембака все пак остава в ареста