САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Родители от Бургас протестират срещу строежа на сграда, залепена до училище

Родители от Бургас протестират срещу строежа на шест етажна жилищна сграда, която буквално е залепена до сградата на училище "Любен Каравелов". От ръководството на училището са внесли сигнал в общината. От там заявиха, че строителните дейности за сега са спрени, а районният архитект издал строителното разрешение на частните инвеститори ще бъде санкциониран.

от ​Ю. Шопова, Н. Петров​
20:22, 14.05.2019
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Изненадващо преди дни в непосредствена близост до училището започнал строежът на жилищната сграда. От частната строителна фирма са съборили оградата на училището, затворен е трафопостът на учебното заведение. Има разрушена и тротоарна настилка.

Родители са притеснени, че жилищният блок ще закрие много от прозорците на новия корпус на училището, който е построен по европейски проект.

Кметът на община Бургас Димитър Николов е издал заповед за спиране на строежа и незабавна проверка. До момента е установено, че теренът е реституиран през 2000 г.

Йорданка Ананиева- зам. кмет на Община Бургас: Строителят наистина си е позволи да демонтира нашата ограда без разрешение на директорката, без наше разрешение. Това е първата заповед, която беше издадена да се прекрати по всякакъв начин действието на строежа. Така че строежът в момента е спрян.

От община Бургас са задействали процедура за промяна на подробния устройствен план за окончателното спиране на строежа. Потърсихме за коментар и строителната фирма, но никой не ни отговори на посоченият в сайта телефон.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Първите дипломати на САЩ и Русия декларираха воля за подобряване на отношенията
Първите дипломати на САЩ и Русия декларираха воля за подобряване на отношенията
БНТ ще излъчи дебата между кандидатите за председател на ЕК
БНТ ще излъчи дебата между кандидатите за председател на ЕК