НОВИНИ

Роклята на Поли Генова на Евровизия

Поли Генова спечели публика и жури в Стокхолм както с невероятната си песен, така и с изключително атрактивната си рокля, която веднага привлече вниманието на специалисти и фенове. Всеобщото мнение е че тоалетът е на световно ниво, а зад създаването му стои огромен екип от професионалисти, сред които е дизайнерката Антония Попова.

bnt avatar logo
от Автор: Андреа Драганова
19:29, 14.05.2016
Чете се за: 00:42 мин.
Още

Освен запомняща се песен, победителят на Евровизия трябва да демонстрира и впечатляваща визия. Това винаги е било сред печелившите карти на конкурса. Поли Генова притежава и двете и не случайно е сочена за един от фаворитите. Футуристична, грабваща и същевременно стилна е тя на сцената. Идеята за военния акцент в тоалета на звездата идва от хореографите Милен Данков и Амбра Сучи, които заедно с Антония Попова разработват както роклята на Поли, така и облеклата на беквокалистите. Помагат им и Александър Гергинов, Любомир Димитров и Алина Тютар.

Антония Попова, дизайнер: Поли участваше напълно активно. Тя си пробваше движенията, защото паралелно се работеше хореографията. Това беше също много важно костюмът да подчертае хореографията, защото ако той пречи, значи той не е подходящ.

За създаването на тоалета са използвани кожа, коприна и памук. Бижутата са ръчна изработка и са от плексиглас.

Антония Попова, дизайнер: Търсихме символика, символиката в това, че любовта е светлина и че през любов може всичко да се трансформира в светлина. Искахме такова послание, силно послание, концептуално, което го има и в самата песен, заложено като текст. Толкова вдъхновяваща личност е Поли, толкова вдъхновяващ изпълнител, толкова жизнерадостен, слънчев човек, просто не може да не те докосне, не може да не ти стигне до сърцето и тя ти го взима сърцето.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина художникът Божидар Икономов
Почина художникът Божидар Икономов
Бъкингамският дворец публикува рядко виждани снимки на кралица Елизабет Втора
Бъкингамският дворец публикува рядко виждани снимки на кралица Елизабет Втора