НОВИНИ

Театрален маратон на студентите от НАТФИЗ

30 представления и 36-часов театър без прекъсване. Поканата идва от студентите в НАТФИЗ по случай традиционния им театрален маратон, който тази година е посветен на 140-та годишнина от рождението на техния патрон - Кръстьо Сарафов. Входът е свободен и всеки, изкушен от театралното изкуство, може не само да гледа постановките, но и да надникне зад кулисите на театралната академия.

Айше Сали
от Айше Сали
18:41, 14.05.2016
Чете се за: 00:32 мин.
Още

Ежегодни маратонци, изкушени от театъра и близки на бъдещите актьори седнаха на първите редове пред сцените, които раждат новите таланти.

- Тук е дъщерaя ми. За първи път я виждам и толкова много ми хареса.

- От един момент можеш да влезеш в друг. Хората, които нямат възможност да ходят на театър редовно, могат наведнъж да си вземат от тази енергия, която създават.

Старт на театралния уикенд дадоха четвъртокурсниците на проф. Снежина Танковска. На сбогуване с академията абсолвентите показаха наученото в "Любов и информация" по Керил Чърчил.

Иван Станчев, студент: Има някакво недоразумение, което се получава май в съвремието между любовта, информацията. И насилието се появява.

Надя Керанова, студент: Това са ни предпоследните представления заедно и няма как да не се опиташ да вложиш не всичко от себе си, а ако може два пъти по всичко.

Театралният маратон ще продължи до 22 ч. утре вечер. Входът е свободен, а на финалната прави ви очаква "Ателие". В главната роля: класът на Стефан Данаилов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Напрежение в Баня Лука
Напрежение в Баня Лука
Хиляди бяха евакуирани заради огромния пожар край Мадрид
Хиляди бяха евакуирани заради огромния пожар край Мадрид