НОВИНИ

Ротация на американските военни в полигон "Ново село"

Ротация на военни и сухопътна техника от американската армия се извършва във военен полигон „Ново село”. Военослужещите са от Четвърта пехотна дивизия и за първи път идват на деветмесечно обучение в България, за да се подобри партньорството и съвместимостта с българските военни.

bnt avatar logo
от Диана Иванова
20:03, 20.02.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

В полигон „Ново село” край Сливен пристигна бойната техника на новото военно формирование, което заменя досегашните американски сухопътни войски от Втора пехотна дивизия. Американският батальон на Четвърта пехотна дивизия е от 700 души, но през деветте месеца на обучение в България на ротационен принцип ще идват само до 120 души.

подполк. Джейсън Сабат, командир на военното формирование: "Ние ще се движим между Румъния и България, когато е необходимо за различните учения, но винаги ще има, тук на това място ще бъдат настанени приблизително 100 войници".

Ротацията е не само на военнослужещите, но и на техниката им, но тя няма да бъде увеличена.

полк. Йордан Йорданов, зам.-директор на дирекция "Съвместни съоръжения и координационни дейности" в Министерството на отбраната: "В момента има техника, която пристига на новото формирование на Четвърта пехотна дивизия и такава техника, която досега беше тук от Втора дивизия, която предстои да се изнесе и да се замести... Около 15 бронирани машини в момента пристигат Брадли, очаква се в близко време да пристигнат и танкове на американската армия, които също ще участват в тези съвместни подготовки и учения".

През юли в България ще се проведе кулминацията на голямо международно учение „Сейбър гардиан”, в което ще участват 5000 военослужещи от различни държави и около 4000 български военнослужещи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Варненски скаути продават мартеници благотворително
Варненски скаути продават мартеници благотворително
Свързват пешеходния подлез “Царевец” с новата метростанция “Орлов мост”
Свързват пешеходния подлез “Царевец” с новата метростанция “Орлов мост”