НОВИНИ

Повече туристи в Банско заради Световната купа по сноуборд

В Банско беше даден старт на Световната купа по сноуборд за мъже и жени. В състезанията участват над 200 спортисти от различни държави. Според организаторите, над 10 хиляди души ще бъдат на "Бъндеришка поляна", за да гледат безплатно най-добрите в сноуборда. Заради Световната купа легловата база в курортния град е заета на 80%.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
10:08, 04.02.2017
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Между 5 и 7% е увеличението на туристите тази година в хотелските комплекси в Банско. Според туристическия бранш, това се дължи най вече на хубавата снежна покривка, която е паднала от началото на сезона.

По-високи с около 3 процента са и цените на услугите, които се предлагат. Увеличението се дължи на поскъпването на хранителните продукти и синьото гориво, с което се отопляват хотелските комплекси в курортния град. Поскъпването обаче, не се отразява на броя на желаещите да посетят Банско.

Катерина Стойчева, фронт-офис мениджър на хотел в Банско: Много търсене сега за уикенда, когато е купата. Изключително голямо желание от страна на българите да посетят Банско като курорт.

Най-много в курорта тази година са чуждестранните туристите от Израел и Турция, които предпочитат 7-дневни пакети. От общината в Банско казаха, че в последните години, заради големите състезания планинският град се нарежда наравно с останалите световни зимни дестинации.

Георги Икономов, кмет на община Банско: Аз мисля, че ние сме вече в топ 20 в света. Някой може да кажа, че това е пресилено, но малко са хората, които са дошли в Банско и не им е харесало.

Много туристи от различни краища на света бяха на трибуните, за да подкрепят своите любими състезатели:

БНТ: От Варна, защо дойдохте чак тук?

- За да подкрепим Радо Янков.

БНТ: Какво е усещането да сте тук и да го гледате на такова ниво?

- Невероятно и невероятен адреналин.

Любителите на белите спортове се надяват, че специалните съоръжения, които са приготвени за състезанията ще останат и след приключването им и ще могат да ги ползват.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Значителен ръст на туристите в Пампорово тази зима
Значителен ръст на туристите в Пампорово тази зима
Трима души са пострадали при тежка катастрофа край Казанлък
Трима души са пострадали при тежка катастрофа край Казанлък