НОВИНИ

Румен Петков определи извънредното заседание на НС като популистки ход

Като популистки ход определи лидерът на АБВ Румен Петков свикването на извънредното заседание на НС от страна на БСП. Според него е абсурдно парламентът да се занимава с оперативните задължения на Комисията за финансов надзор за защита на интересите на българските граждани след фалита на "Олимпик". Въпреки отговорността на комисията, Петков смята, че случаят с кипърската компания е голям провал и за министъра на финансите Владислав Горанов.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
18:44, 21.08.2018
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Румен Петков посочи , че по закон финансовият министър оглавява консултативния съвет по финасова стабилност, който се занимава с проблеми като този с фалита на "Олимпик".

Румен Петков, председател на АБВ: Т.е. когато на 10 май комисията е алармирала, че има такъв проблем, министърът е бил длъжен да свика веднага заседание на съвета и там е мястото, където трябва да се предложат стъпките и действията за защита интересите на българските граждани.Това не е направено! Тежък, личен провал !

В този смисъл Петков смята, че днешното заседание на парламента е неподготвено и няма да донесе нищо.И това, по думите му, се отняся и за темата за срива на Търговския регистър, която e в дневния ред на извънредното заседание без какъвто и да е анализ от какво е предизвикан той и какви са щетите за засегнатите от него.

Петков изрази и съмненията си в професионалните качества и опит на новата председателка на Агенцията по вписванията и подчерта, че с такава кадрова политика България няма да бъде допусната дори "на стълбите на чакалнята за чакалнята на еврозоната."

И днес от АБВ настояха за премахване на бордовете на държавните дружества, които според тях са партийни хранилки. Беше посочено, че за заплати на членовете на тези органи на предприятия само към пет министерства отиват годишно около 12 млн. лв.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опасни мостове в Благоевградско имат нужда от ремонт
Опасни мостове в Благоевградско имат нужда от ремонт
Спомен за легендарния басист на ФСБ Ивайло Крайчовски
Спомен за легендарния басист на ФСБ Ивайло Крайчовски