НОВИНИ

​Румен Радев се срещна с унгарския президент Янош Адер​ в Будапеща

Продължава посещението на президента Румен Радев в Унгария. В този час се провежда среща на четири очи между него и унгарския президент Янош Адер, по чиято покана е там. По-рано днес, Радев разговаря и с унгарския премиер Виктор Орбан. Предвижда се среща и с председателя на парламента.

Вера Александрова
от Вера Александрова
12:53, 14.06.2019
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

В двореца Шандор президентите Румен Радев и Янош Адер провеждат среща на четири очи. Двамата ръководят пленарни разговори между официалните делегации на България и Унгария.

Президентите Радев и Адер обсъждат актуални въпроси от регионалния, европейския и международния дневен ред, както и сътрудничеството в областта на отбраната, сигурността и миграция.

Стокообменът между България и Унгария за миналата година е 1,6 милиона евро и бележи ръст от 5,3%.

За 2018 година Унгария е на второ място по поток на преки чуждестранни инвестиции в България след Холандия. Общо е мнението, че има потенциал за увеличаване на унгарските инвестиции в областта на информационните и комуникационните технологии, инфраструктурата, лозарството и винарството, както и в сферата на туризма.

Президентите на България и Унгария обсъждат също перспективите на държавите от Западните Балкани за интеграцията в Европейския съюз и НАТО.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ню Йорк премахва религиозни изключения за ваксинация заради епидемия от морбили
Ню Йорк премахва религиозни изключения за ваксинация заради епидемия от морбили
Как влияе космическото време върху живота на Земята?
Как влияе космическото време върху живота на Земята?