НОВИНИ

Румънският премиер представя данни за икономиката на страната

Румънският премиер Дачиан Чолош представя днес в парламента състоянието на румънската икономика, след като Социалдемократическата партия (СДП) поиска това, пише в. "Ромъния либера". Чолош ще говори на съвместно заседание на двете камари в 14,00 часа. Социалдемократическата партия поиска от премиера да покаже реалното положение в икономиката, включително нивото на събираемост на данъците, бюджетния дефицит, дефицита по текущата сметка, търговския дефицит и оценките за икономическия растеж, които стоят в основата на изпълнението на бюджета, пише вестникът.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
09:26, 19.09.2016
Чете се за: 00:52 мин.
По света
румънският премиер представя данни икономиката страната

По-късно днес премиерът и водена от негова делегация ще замине за Ню Йорк за участие в 71-та сесия на Общото събрание на ООН, съобщава в. "Котидианул". Чолош ще бъде в САЩ до 24 септември. Утре румънският премиер ще присъства на официален прием, даван от президента на САЩ Барак Обама и първата дама Мишел Обама в чест на ръководителите на делегации. След това ще има среща с генералния секретар на ООН Бан Ки-мун. В програмата на посещението на румънския премиер са включени още срещи с президента на Египет Абдел Фатах ас Сиси и с президента на Финландия Саули Нинистьо.

Също утре Дачиан Чолош ще участва в среща на високо равнище, посветена на кризата с бежанците, организирана от САЩ и Канада, Етиопия, Германия, Йордания, Мексико и Швеция. В сряда Чолош ще участва в дискусиите на високо равнище на 71-та сесия на Общото събрание на ООН, като ще направи изказване. В сряда вечерта румънският премиер ще се срещне с представители на румънската общност в САЩ.

В четвъртък Чолош ще има работен обяд с американски инвеститори и ще се срещне с пакистанския си колега Наваз Шариф, пише "Котидианул".
Румънските вестници пишат и за експлозията в съботната нощ в квартал Челси в Манхатън. Какво знаем и кои са неизвестните след експлозията в Манхатън, пита "Ромъния либера", позовавайки се на "Ню Йорк таймс". "Журналул национал" цитира информация от генералното консулство на Румъния в Ню Йорк, че нито един румънец не е потърсил помощ след експлозията, ранила 29 души. Румънските издания цитират думите на кмета Бил де Блазио, че инцидентът е бил "умишлен акт", и на губернатора Андрю Куомо, че няма доказателства за международен тероризъм, но разследването е в началото си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турската авиация е нанесла удари по Ислямска държава в Северна Сирия
Турската авиация е нанесла удари по "Ислямска държава" в Северна Сирия
Доказано: Бирата ни прави по-социални
Доказано: Бирата ни прави по-социални