НОВИНИ

Румяна Арнаудова: Двама служители на НАП-София са задържани с подкуп

Двама служители на териториална дирекция на Националната агенция по приходите (НАП) в София от т. нар. оперативен контрол са задържани с подкуп. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

bnt avatar logo
от Агенция "Фокус"
12:21, 02.12.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

„Във вчерашния ден под ръководството на Софийска градска прокуратура разследващи полицаи от ГД „Национална полиция“ са извършили процесуално-следствени действия по повод сигнал от собственик на автосервиз в София, че му се иска подкуп от инспектори от НАП, за да не му съставят акт за установяване на административно нарушение. Поискали са първоначално 7000 лв. и са получили във вчерашния ден 2000 лв.

Собственикът на автосервиза е подал сигнал в Софийска градска прокуратура и ГД „Национална полиция“ за това, че му се иска подкуп“, заяви Арнаудова и уточни, че веднага са били поискани специални разузнавателни средства. По думите ѝ парите са били предварително белязани от органите на разследването и същите са открити у едно от двете претърсвани лица. „По разпореждане на Софийска градска прокуратура е запечатано служебното им помещение, което се намира на ул. „Аксаков“ 1.

Предстои Софийската градска прокуратура да поиска разрешение от Софийския градски съд за претърсване и на служебното помещение. Двете лица ще бъдат задържани за 72 часа от Софийска градска прокуратура и в понеделник ще се поиска постоянният им арест в Софийския градски съд“, каза още Румяна Арнаудова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българската Коледа помага на 5-годишната Мария
"Българската Коледа" помага на 5-годишната Мария
След заседание на кризисния щаб: Няма пострадали и бедстващи хора след валежите
След заседание на кризисния щаб: Няма пострадали и бедстващи хора след валежите