НОВИНИ

Русе и регионът не са достатъчно разпознаваеми за румънските туристи

Русе и регионът не са достатъчно разпознаваеми за румънските туристи. Това е установило експертно проучване на Бизнесцентъра за подпомагане на малки и средни предприятия и техни румънски партньори.

bnt avatar logo
от БНТ
13:36, 08.09.2019
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Експертите са установили като съществен недостатък, че туроператорите в Русе не са достатъчно инициативни. Фирмите, които посрещат корабите с чужди туристите, използват набраната от социализма инерция и не разработват нови варианти за дестинации.

Катя Горанова - изпълнителен директор на Бизнесцентър за подпомагане на малки и средни предприятие-Русе: Не се правят достатъчно неща, които могат да накарат туристите да оставят финансов ресурс тук - те идват, гледат в такива времеви интервали, в които дори магазините не са отворени.

Бизнесцентърът в Русе в партньорство със сродни организации в Гюргево са разработили обща туристическа стратегия за граничния регион, която популяризира най-привлекателните места от двете страни на река Дунав. Тя е направена така, че ако туристите посетят Басарбовския скален манастир до Русе, след това вниманието им да се пренасочва към манастира Комана - до Гюргево.

Катя Горанова: Те са с частично препращане и към Румъния, т.е. продуктът е такъв, че, който иска да види нещо, да има идея, че там също има аналогична възможност.

В същото време чуждите туроператори посочват като проблем обраслите с треви и храсти пътеки по някои от забележителностите в региона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест пред американското консулство в Хонконг
Протест пред американското консулство в Хонконг
Затруднения при осигуряване на технически паспорт на блоковете в Русе
Затруднения при осигуряване на технически паспорт на блоковете в Русе