НОВИНИ

​Руши се мостът на Кольо Фичето​

Популярната туристическа дестинация мостът на Кольо Фичето в Бяла не е ремонтиран почти половин век. Има спешна нужда от реконструкция, нужни са 2 милиона лева, но са събрани едва 6000.

bnt avatar logo
от Венета Николова
19:38, 03.09.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Русенски пожарникари - алпинисти са почистили растенията от стените на моста. Със специална техника на общината са премахнати храстите в района.

Димитър Славов - кмет на Община Бяла: Буквално имаше храсти като гора, дори от кръговото не се виждаше, че съществува този прекрасен мост.

Мостът на Кольо Фичето е популярна дестинация сред туроператорите, но не е ремонтиран повече от 40 години. Екипът ни завари там група туристи от Аржентина и Канада.

Иванка Златарска - екскурзовод: Аз обикалям с испано- и англоговорящи туристи и не само се срамувам, но и изпитвам голяма мъка, че не поддържаме това наследство, което би могло да ни направи по-богати, поне от страна на туризма.

За ремонта на моста, облагородяването на района и изграждането на паркинг ще са необходими около 2 млн. лв., обясни кметът Димитър Славов. Той се надява Община Бяла да бъде допусната да кандидатства по европрограмата "Региони в растеж" и да получи финансиране за моста на Кольо Фичето, който е паметник на културата от национално значение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Субсидиите за биоземеделие са недостатъчни
Субсидиите за биоземеделие са недостатъчни
Рекорден наплив към Гърция
Рекорден наплив към Гърция